Dünya çapında en popüler ağ simülatör programı olan Packet Tracer 8.2 sürümü Ağustos 2022’de Netacad sitesinde indirme için yayılandı. Cisco sınavlarına hazırlanan kişiler, bu ağ simülatörünü indirmek için Netacad web sitesinde oturum açabilir ve bilgisayarlarına indirebilirler.
Cisco Packet Tracer Netacad Hesabı Açma
Eğer Cisco sınavlarına hazırlanmak için Packet Tracer simülatör yazılımını kullanıyorsanız, Networking Academy üzerinde oturum açmanızı isteyen bir pencere göreceksiniz.
Eğer bir Netacad hesabınız yoksa, programa misafir girişi yapabilirsiniz. Ya da bu yazımızı takip ederek bir Netacad hesabına sahip olabilirsiniz ve oluşturduğunuz projeleri bilgisayarınıza kısıtlama olmadan kaydedebilirsiniz.
Cisco Packet Tracer Üzerinde Basit Ağ Kurulumu
Cisco Paket Tracer programını kullanarak basit veya gelişmiş ağ topolojileri oluşturarak deneyimler kazanabilirsiniz. Ayrıca, Cisco sınavlarına hazırlanıyorsanız, sınavın gerektirdiği müfredatı bu simülatör yazılımı ile gerçekleştirebilirsiniz.
Cisco Packet Tracer Kullanımı
Cisco Packet Tracer kullanarak Network (Ağ) topolojileri oluşturarak detaylı bir projeler hazırlayabilirsiniz veya mevcut ağınızın bir sanal ortamını bu yazılım ile oluşturabilirsiniz. Ya da Cisco sınavlarına hazırlanıyorsanız, yönlendirme protokolleri, VLAN’lar gibi sınav içeriğinin kapsadığı tüm konulara bu simülatör yazılımı ile çalışabilirsiniz.
Cisco Packet Tracer Nedir? | Tanımı, Özellikleri, Artıları & Eksileri
Cisco Packet Tracer yazılımının ne olduğunu ne işe yaradığını biliyor musunuz? Bu harika yazılım, bilgisayar ağları yapıyormuş gibi davranmanıza yardımcı olur. Bununla zorlu LAN kurulumlarını planlayabilir, deneyebilir veya düzeltebilirsiniz. Basit ifadeyle, ağlar hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler & çalışan profesyoneller için süper yararlı araçtır.
Cisco tarafından geliştirilen araç bize birçok fayda sağlıyor. Örneğin pahalı donanımlar ve gerçek aygıtları satın almak zorunda değiliz. Bunları bilgisayarda para harcamadan kullanabiliyoruz. Bu rehberimizde Cisco Packet Tracer nedir, ne işe yaradığından & ana özelliklerinden bahsedeceğiz.