VirtualBox 7.0 Üzerinde Windows 7 Kurulumu

Bu kapsamlı rehberimizde Windows 11 & 10’da Oracle VM VirtualBox kullanarak sanal makineye Windows 7 işletim sisteminin nasıl kuracağınızı açıklayacağım. Öncelikle, bu işletim sistemi için yeni bir sanal makinenin nasıl oluşturulacağını göstereceğim. Ayrıca sanal bilgisayarın performans ayarlarını da yapılandıracağım.

Ayrıca, sorunsuz bir kullanıcı deneyimi için VM ayarlarının nasıl optimize edileceğini ele alacağım. Sonuç olarak, sanallaştırılmış bir ortamda Windows 7’den en iyi şekilde yararlanabileceksiniz.

VirtualBox ile Windows 7 Kurulumu

Oracle VM VirtualBox 7 Kullanarak Windows 10/11 Üzerinde Windows 7 Ultimate 64 Bit Nasıl Kurulur?

Microsoft, Windows Vista sisteminden sonra hem performans hem de güvenlik açısından 22 Ekim 2009 tarihinde kişisel bilgisayarlar, tablet, medya cihazları ve dizüstü bilgisayarlar için Windows 7’yi yayınladı.

Windows 7, Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise ve Ultimate sürümlerine sahiptir.

Windows’un bu sürümü kullanıcılar ile bilgisayarlar arasında daha iyi bir kullanıcı deneyimi ve kolaylık sağlanması amacıyla geliştirildi. Windows 7, daha az çekirdeğe sahip işlemcileri ve 32 Bit ve 64 Bit mimarilerini destekler.

Microsoft, bu işletim sistemini yayınladıktan kısa bir süre sonra sistem açıklarını, sistem hatalarını ve performans sorunlarını gidermek için Service Pack 1 (SP1) güncelleme paketini yayınladı.

Microsoft firmasının günümüze kadar en yaygın kullanılan ve en sevilen işletim sistemi şüphesiz Windows 7’dir. Günümüzde, Windows’un bu sürümünü hala çoğu firma ve kişi kullanmaktadır.

Bu işletim sistemi neredeyse en sorunsuz bir işletim sistemidir fakat Microsoft, Windows 7 işletim sisteminin desteğini 19 Ocak 2015 tarihinde sonlandırdı. Extended Support (Genişletilmiş Destek) ise 14 Ocak 2020’de tamamen sona erdi.

Bu yüzden, güncel olmayan bir işletim sistemini host bilgisayarınıza kurmanızı önermiyoruz, aksine VMware veya VirtualBox gibi sanallaştırma yazılımları ile bir sanal makine üzerinde Win7 gibi eski bir sistemi kullanmanızı ve deneyimlenmenizi öneriyoruz.

Windows 7 İçin Yeni Bir Sanal Makine Oluşturma

Öncelikle doğru bir şekilde sanal bilgisayar oluşturmanız ve aygıtların performans ayarlarını yapılandırmanız gerekir. Oracle yazılımını host bilgisayarınıza kurduktan sonra, kısayoluna tıklayarak programı çalıştırınız ve yeni bir VM oluşturmak için aşağıdaki adımları sırasıyla takip ediniz.

Adım 1

Windows 11 veya Windows 10 sisteminizde sanallaştırma yazılımını çalıştırdıktan sonra programın anasayfasında Machine (Makine) / New (Yeni) seçeneğine veya aşağıdaki görüntüdeki gibi büyük ikonlu New seçeneğine tıklayın.

Yeni Sanal Makine Oluşturma

Adım 2

Sanal PC‘nize kuracağınız işletim sisteminin adını Name (Ad) kısmına yazdığınızda Type (Tür) ve Version (Versiyon) değerleri VirtualBox tarafından otomatik olarak ayarlanacaktır. Örneğin, işletim sistemi adı kısmına Windows 7 yazdığınızda versiyon 64 Bit otomatik olarak ayarlanıyorsa ve siz 32 Bit kuracaksanız sistemin mimarisini manuel olarak yapılandırın.

Sanal makineye Windows 7 ISO dosyası eklemek için ISO Image kısmından açılır menüyü genişletiniz ve Other (Diğer) tıklayınız.

Sanal Makineye Windows 7 ISO Dosyası Ekleme

Adım 3

Açılan pencerede bilgisayarınıza indirdiğiniz Windows 7 imaj dosyasını ekleyiniz ve açınız.

Windows 7 ISO Dosyasını Seçme

Adım 4

VirtualBox’ın 7.x sürümlerinde artık katılımsız kurulum özelliğini kullanarak ayarlarını önceden yapılandırılmış bir guest makine hazırlayabilirsiniz. Fakat, manuel yöntem ile VM hazırlamak daha stabil olacağı için Skip Unattended Installation (Katılımsız Kurulumu Atla) seçeneğini işaretleyiniz ve Next’leyin.

Katılımsız Kurulumu Atlama

Adım 5

Memory Size (Bellek Boyutu) ayarı için host bilgisayarınızın RAM kapasitesine bağlı olarak Windows 7 VM için uygun bir değer belirleyiniz. Host’unuz 8 GB RAM kapasitesine sahipse, bu değeri 4 GB olarak yapılandırmak yeterlidir.

Sanal İşlemci Sayısını ve Bellek Boyutunu Yapılandırma

Adım 6

Sıfırdan bir Windows 7 kurulumu yaptığınız için Hard disk yapılandırma penceresinde Create a virtual hard disk now (Şimdi yeni bir sanal hard disk oluştur) seçeneğini seçmeniz gerekir. Eğer daha önceden Oracle sanallaştırma yazılımı ile kurmuş olduğunuz bir sistem varsa, o sistemin sanal HDD’sini varolan bir sanal hard disk dosyası kullan seçeneği ile eklemeniz gerekir.

VirtualBox’ın 6.x sürümlerinde sanal diskin türü için Oracle firmasının geliştirdiği VDI (VirtualBox Disk Image) seçerek devam edin. VHD, Microsoft’a ait bir sanallaştırma yazılımı için kullanılır. VMDK ise, yaygın olarak VMware Workstation tarafından kullanılan bir sanal disk dosyasıdır.

Ayrıca, fiziksel HDD’niz üzerinde sanal disk dosyasının nasıl depolanacağını bu pencerede seçmelisiniz. Host diskinizin kapasitesini gereksiz yere doldurmak istemiyorsanız, Dynamically Allocated (Dinamik Olarak Ayrılan) seçeneğini seçmelisiniz. Eğer daha eski bir PC kullanıyorsanız, sanal makinenin performansını arttırmak için Fixed Size (Sabit Boyut) seçeneğini kullanarak sanal diskin kapasitesi kadar host’unuzun diskinde disk alanı ayırabilirsiniz.

Yeni Bir Sanal Disk Oluşturma

Adım 7

Hazırladığınız Windows 7 guest makinenin donanım ayarlarını gözden geçiriniz ve sihirbazı kapatınız.

Windows 7 Sanal Makinenin Donanım Özeti

Adım 8

Oluşturduğunuz sanal bilgisayarın ayarlarını daha profesyonel bir şekilde yapılandırmak için Settings (Ayarlar) tıklayınız.

Sanal Makinenin Ayarlarını Açma

Adım 9

Windows 7 VM ayarlarında, dosya ve metin transferi için bazı ayarlar yapmalısınız. Öncelikle, General (Genel) sekmesine gidin. Ardından, Advanced (Gelişmiş) sekmesini açın.

Burada, Shared Clipboard (Paylaşılan Pano) ve Drag and Drop (Sürükle ve Bırak) seçenekleri var. İşte bu Windows 7 VM için seçenekleri Bidirectional (İki Yönlü) olarak ayarlayın. Böylece, host ve VM arasında dosya ve metin kopyalayabilirsiniz. Ayrıca, sürükle ve bırak yöntemiyle dosya transferi de mümkün olacaktır.

Shared Clipboard ve Drag and Drop Özelliklerini Etkinleştirme

Adım 10

Windows veya Linux işletim sistemlerini fiziksel bir bilgisayara kurmak için bazı adımlar gereklidir. İlk olarak, BIOS ayarlarından önyükleme sırasını değiştirmeniz gerekir.

Ayrıca, işletim sisteminin kurulum medyasını optik sürücüye takmalısınız. Son olarak, bilgisayarı kurulum medyası ile başlatmanız gerekir. Bu adımları izleyerek, işletim sisteminizi başarıyla yükleyebilirsiniz.

Sanal makineler üzerine de bir sistem kurarken önyükleme sırasının değiştirilmesi gerekir. Windows 7 sanal bilgisayarın ayarlarında System (Sistem) / Motherboard (Anakart) donanımının Boot Order (Önyükleme Sırası) ayarlarını yapmanız gerekir. Floppy, eski bir donanım olduğu için aygıtı devre dışı bırakınız ve birinci önyükleme sırasını Optical (Optik Sürücü) olarak ayarlayınız.

Sanal Makinenin Anakart Ayarlarında Boot Sırasını Değiştirme

Adım 11

Host CPU’nuzun performansına bağlı olarak sanal makineye birden fazla sanal CPU ekleyebilirsiniz. Windows 7 için Processor (İşlemci) ayarını 4 sanal CPU olarak yapılandırabilirsiniz.

Ayrıca, guest işletim sisteminizde VirtualBox gibi bir sanallaştırma yazılımı kullanarak VM içinde VM çalıştırmak istiyorsanız Nested VT-x/AMD-V etkinleştirebilirsiniz.

Nested Sanallaştırmayı Etkinleştirme

Adım 12

Guest makinenin host’unuzun RAM donanımına daha iyi erişebilmesi ve bellek yönetimini iyileştirebilmeniz için Nested Paging özelliğini etkinleştiriniz.

Nested Paging Etkinleştirme

Adım 13

Sanal bilgisayarlarda görüntü kalitesini arttırmak ve 3D grafikleri içeren uygulamaları veya oyunları uygun bir biçimde çalıştırabilmek için 3D Acceleration (3D Hızlandırma) seçeneğini etkinleştiriniz ve Video Memory (Video Belleği) değerini 256 MB olarak değiştiriniz.

3D Acceleration Etkinleştirme ve Video Belleğini Arttırma

Adım 14

Sanal bilgisayarın performansı için Storage (Depolama) ayarlarında SATA denetleyicide Host I/O Cache (Önbellek) özelliğini etkinleştiriniz.

SATA Denetleyicide Host I/O Cache Aktif Etme

Adım 15

Windows7.vdi sanal disk dosyasını Solid-State Drive (SSD) disk türü olarak yapılandırınız.

Windows 7.vdi Sanal Diski SSD Olarak Yapılandırma

Adım 16

Sanal bilgisayarınızda USB 3.x destekli bir depolama veya flash belleğinizi kullanarak daha hızlı dosya transferi yapabilmeniz için USB aygıtının ayarlarından 3.0 (xHCI) denetleyicisinin etkin olduğuna emin olunuz.

USB 3.0 Controller

Adım 17

Windows 7 sanal PC’nizi çalıştırmak için Start (Başlat) butonuna tıklayın.

Windows 7 Guest Makineyi Çalıştırma

VirtualBox ile Windows 7 Kurulumu

Sanal bilgisayarınızı hazırladıktan sonra ve önyükleme medyasını seçtikten sonra VirtualBox ile Windows 7 kurmaya hazır olacaksınız. VM’nizi çalıştırdıktan sonra fiziksel bir bilgisayar üzerine sistem kuruyormuş gibi aynı adımları uygulamalısınız.

Adım 1

Windows 7 kurulum ekranı açıldığında sisteminizi kullanmak istediğiniz görüntüleme dilini, zaman ayarlarını ve klavye düzenini seçiniz ve Next (İleri) butonuna tıklayın.

Windows 7 Kurulum Ekranı

Adım 2

Gerekli temel ayarları yaptıktan sonra Install Now (Şimdi Kur) butonuna tıklayarak ilerleyin.

Windows 7 Kurulumunu Başlatma

Adım 3

Windows 7 UItimate Service Pack 1 (SP1) sisteminin lisans anlaşmasını kabul ediniz ve Next’e tıklayın.

Lisans Anlaşmasını Kabul Etme

Adım 4

Temiz bir sistem kurulumu yapacağınız için bu adımda Custom (Advanced) / Özel (Gelişmiş) seçeneğiyle devam edin.

Gelişmiş Kurulumu Seçme

Adım 5

Windows kurulum sihirbazının disk yapılandırma penceresinde Drive Options (Sürücü Seçenekleri) seçeneğiyle ilerleyin.

Sanal disk üzerinde yeni bir Partition (Bölüm) oluşturmak için diski seçiniz ve ardından New (Yeni) tıklayınız ve otomatik olarak ayrılan disk alanını onaylamak için Apply (Uygula) butonuna basın. Ayrıca, Windows’un doğru çalışabilmesi için ek alanların oluşturulacağına dair bir bilgi mesajı aldığınızda OK’a tıklayarak ilerleyin.

Sürücü Seçeneklerini Görüntüleme ve Sanal Diski Bölümlendirme

Adım 6

Oluşturduğunuz disk bölümünü (Disk 0 Partition 2) seçerek devam edin.

Disk 0 Partition 2

Adım 7

Kurulum sihirbazı, Windows dosyalarını kurulum için genişletiyorken bekleyiniz.

Windows Dosyaları Genişletiliyor

Adım 8

Kurulum dosyaları diske kopyalandıktan sonra sanal bilgisayarınızı belirlenen süre içinde yeniden başlatmak için bekleyiniz veya direk olarak Restart Now (Şimdi Yeniden Başlat) butonuna basın.

Sanal Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Adım 9

Sisteminiz yeniden başladıktan sonra sisteminizin kullanıcı hesabı için yeni bir ad yazınız ve ayrıca bilgisayar adını yazınız ve Next’leyin.

Kullanıcı ve Bilgisayar Adı Yazma

Adım 10

Sanal sisteminize parola koymak istiyorsanız aşağıdaki görüntüdeki ilgili alanları doldurunuz ve devam edin. Eğer bir parola oluşturmak istemiyorsanız Next butonuyla ilerleyin.

Kullanıcı Hesabı İçin Parola Ayarlama

Adım 11

Guest makinenizde lisanslı bir işletim sistemi kullanmak istiyorsanız, sahip olduğunuz bir ürün anahtarınızı yazınız. Ürün anahtarınızı yazdıktan sonra Automatically Activate Windows When I’m Online (Çevrimiçi Olduğumda Windows’u Otomatik Olarak Akfit Et) seçeneğini seçerseniz, İnternet’e erişim sağladığınızda sisteminiz otomatik olarak etkinleştirilecektir.

Windows 7 ürün anahtarınız yoksa, Skip (Atla) veya Next’e tıklayarak devam edebilirsiniz.

Windows 7 Ürün Anahtarı

Adım 12

Windows güvenlik duvarı ve sistem güncellemeleri için Use Recommended Settings (Önerilen Ayarları Kullan) seçiniz.

Önerilen Windows Güvenlik Ayarları

Adım 13

Yaşadığınız ülkeye göre saat diliminizi seçiniz ve tarih ayarlarınızı yapınız.

Zaman ve Tarih Ayarları

Adım 14

Ağ ve paylaşım ayarları için sanal bilgisayarınızın geçerli konumunu seçiniz.

Ev, İş veya Genel Ağ Seçimi

Adım 15

Windows 7 masaüstü düzeni hazırlanıyorken bekleyiniz.

Masaüstünüz Hazırlanıyor

Adım 16

Bilgisayarım üzerinde önce sağ tuşa ve ardından Properties (Özellikler) tıklayarak Windows 7 sistem özelliklerini kontrol edebilirsiniz.

Windows 7 Sistem Özellikleri

Windows 7 VM’de Guest Additions (Misafir Eklentileri) Kurulumu

Sanal bilgisayar üzerine Windows 7 kurduktan sonra ekran çözünürlüğünü tam ekran olarak yapılandırmak ya da ölçekli modda kullanabilmek ve host üzerinden dosya kopyalayabilmek için Guest Additions (Misafir Eklentileri) kurmanız gerekir.

Adım 1

Windows 7’ye Guest Additions kurmadan önce sanal makinenizde Device Manager (Aygıt Yöneticisi) açınız ve kurulu olmayan sürüleri veya doğru olarak yüklenmemiş sürücüleri kontrol ediniz.

Aşağıdaki görüntüyü incelediğinizde Base System Device ve Standard VGA Graphics Adapter aygıtlarının sürücüsünün yüklenmemiş olduğunu görebilirsiniz.

Aygıt Yöneticisini Görüntüleme

Adım 2

Oracle VM VirtualBox’ın araç menüsünde Devices (Aygıtlar) / Insert Guest Additions CD Image (Misafir Eklentileri CD İmajını Ekle) seçeneğine tıklayın.

Guest Additions (Misafir Eklentileri) Kurulumu

Adım 3

Eğer guest makine üzerinde misafir eklentilerinin imaj dosyası otomatik olarak algılanmazsa, Bilgisayarım’ı açınız ve imaj dosyasının içeriğini görüntüledikten sonra VBoxWindowsAdditions-amd64 dosyasını yönetici olarak çalıştırınız ve User Account Control (Kullanıcı Hesabı Denetimi) penceresinde Yes’leyin.

VBoxWindowsAdditions-amd64

Adım 4

Guest Additions kurulum sihirbazı açıldığında direk olarak Next’leyin.

Guest Additions Kurulum Sihirbazı

Adım 5

Sanal sisteminizde misafir eklentilerinin kurulum lokasyonunu varsayılan olarak bırakınız.

Kurulum Lokasyonu

Adım 6

Choose Components (Bileşenleri Seç) penceresinde Direct3D özelliğinin etkin olduğunu kontrol ediniz ve Install basın.

Bileşenleri Seçme

Adım 7

Oracle firmasından daima yazılıma güven seçeneğini işaretleyiniz ve tekrar Install butonuna basınız.

Oracle Firmasından Yazılıma Daima Güven

Adım 8

Guest makineye misafir eklentilerini kurduktan sonra değişikliklerin sisteminize uygulanabilmesi için sisteminizi yeniden başlatınız.

Sanal PC'yi Yeniden Başlatma

Adım 9

Guest makineniz açıldığında tekrar Aygıt Yöneticisi’ni açınız ve grafik bağdaştırıcısının ve diğer aygıtların sürücülerinin doğru olarak yüklendiğini kontrol ediniz.

Tüm Sürücülerin Kurulduğunu Kontrol Etme

Adım 10

Windows 7 VM’nizi host’unuzun ekran boyutuna göre uyarlamak için araç menüsünden View / Full-Screen Mode seçeneğine tıklayabilirsiniz. Fakat, 2K veya 4K ekrana sahipseniz, işletim sisteminin metin boyutunu büyütmek için sanallaştırma yazılımının ayarlarından ekran scale ayarlarını daha yüksek bir değerde yapılandırmayı unutmayınız.

Tam Ekran Çözünürlüğü Denetleme

Adım 11

Host bilgisayarınız üzerinde yeni bir metin belgesi oluşturunuz ve sanal PC’nizin masaüstü konumuna sürükleyip bırakınız. Aşağıdaki görüntüyü incelediğinizde dosya transferinin sorunsuz olarak yapıldığını görebilirsiniz.

Host ile VM Arasında Sürükle Bırak İle Dosya Kopyalama

İnternet Bağlantısını Test Etme

Sanal makine üzerinden İnternet’e erişmek istediğinizde ağ ayarlarının otomatik olarak yapılandırıldığını görebilirsiniz. Bunun sebebi, host’unuzun arka planında VirtualBox’a ait ağ servislerinin doğru bir biçimde çalışmasıdır.

Adım 1

Guest makinenizde CMD komut istemini açınız ve ping 8.8.8.8 yürütünüz ve Google sunucularına erişebildiğini kontrol ediniz.

Ping 8.8.8.8

Adım 2

Ping işlemi başarılı ise, İnternet Explorer kullanarak Google arama motoruna bağlanmayı deneyiniz ve İnternet ayarlarınızın doğruluğunu kontrol ediniz.

Google Anasayfasını Ziyaret Etme

Shared Folder (Paylaşılan Klasör) Yapılandırma

Host ile sanal PC arasında sürükle bırak yöntemi ile dosya transferi çalışıyor olsa da, bazen sanal makineye dosya kopyalama işlemi zaman alabilir. Bu gibi sorunların önüne geçmek için, Shared Folder (Paylaşılan Klasör) oluşturmanızda fayda vardır.

Adım 1

Guest makine üzerinde Devices / Shared Folders / Shared Folders Settings tıklayınız.

Shared Folder Ekleme

Adım 2

Shared Folders ayarlarını açtığında yeşil renkli + butonuna tıklayarak paylaşım ayarlarını açınız. Add Share (Paylaşım Ekle) penceresinde, Folder Path (Klasör Yolu) için host’unuz ile VM’niz arasında ortak bir klasör seçiniz.

Paylaşılan klasörü hem ağ sürücüsü olarak hem de Bilgisayarım üzerine haritalamak için Auto-Mount ve Make Permanent seçeneklerini etkinleştiriniz. Ortak klasörün konumunu tekrar kontrol ettikten sonra OK’a tıklayınız.

Host Üzerindeki Paylaşılan Klasörün Yolunu Ekleme

Adım 3

Sanal makinenin Bilgisayarım kısayolu üzerinden paylaşılan klasöre erişebildiğinizi kontrol ediniz.

Ayrıca, ağ üzerinde VBOXSVR aygıtının mevcut olduğunu kontrol ediniz. Eğer VBOXSVR gözükmüyorsa, ağ ve paylaşım ayarını etkinleştirdikten sonra Shared Folder erişebilirsiniz.

Bilgisayarım Üzerinden Paylaşılan Klasörü Görüntüleme

Adım 4

Host sisteminizden ve guest makinenizden ortak klasör içerisinde bir dosya veya klasör oluşturduğunuzda anlık olarak senkronize olacaktır.

Host ile VM Arasındaki Paylaşılan Klasörü Kontrol Etme

USB Driver Kurulumu ve VM’de Flash Bellek Kullanımı

Windows 7 guest makinede Flash Bellek gibi USB aygıtlarının kullanımı için VM’nin ayarlarından USB 3.0 etkileştirmeniz gerekir.

Adım 1

Sanal makinenizi çalıştırdıktan sonra aygıt yöneticisinde Universal Serial Bus (USB) Controller aygıtının driver’ı otomatik olarak kurulmadığını göreceksiniz. Windows 7 64 Bit için USB 3.0 driver’ı makalenin altındaki tablodan host’unuza indiriniz ve kurulum dosyalarını VM’ye kopyalayınız.

USB Sürücüsünü Kontrol Etme

Adım 2

USB 3.0 Driver klasörünü açınız ve Setup dosyasını yönetici olarak çalıştırınız.

USB 3.0 Driver Kurulumu

Adım 3

Intel USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver penceresinde sisteminize kurulacak sürücüleri kontrol ettikten sonra Next’e tıklayın.

Intel USB 3.0 eXtensible Host Controller Driver

Adım 4

USB 3.0 Driver lisans anlaşmasını kabul etmek için Yes’e tıklayınız ve devam ediniz.

USB Sürücüsünün Lisans Anlaşmasını Kabul Etme

Adım 5

USB sürücüsünü bir USB depolama aygıtından çalıştırmamanızı bildiren bilgi penceresinde Next’e tıklayınız.

Readme File Information

Adım 6

Windows 7 üzerinde USB 3.0 sürücüleri kuruluyorken aygıt yöneticisinde aygıtların otomatik olarak yapılandırıldığını görebilirsiniz.

USB 3.0 Aygıtları Kullanıma Hazır

Adım 7

USB kurulum sihirbazı tamamlandığında Finish (Bitir) butonuna tıklayınız.

Intel USB Driver Sihirbazını Kapatma

Adım 8

USB 3.0/3.1 uyumlu bir flash diskinizi host PC’nizin USB portlarından birine takınız ve içerisinde örnek olarak Backup adında bir klasör oluşturunuz.

USB Flash Belleği Host'a Takma

Adım 9

Windows 7 guest makine üzerinde Devices / USB / Kingston DataTraveler 3.0 (USB Aygıtınızın Adı) tıklayınız.

USB Flash Belleği Sanal Makineye Bağlama

Adım 10

Host makinenizde takılı olan USB 3.0 belleğiniz sanal bilgisayarınıza otomatik olarak tanımlanacaktır.

  • Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller
  • Intel(R) USB 3.0 Root Hub
  • USB Mass Storage Device

USB Bellek, Sanal Makinede Kullanıma Hazır

Adım 11

Guest makinenizde Bilgisayarım’ı görüntülediğinizde artık USB 3.0 veya USB 3.1 flash belleğinizin sanal sisteme takılı olduğunu görebilirsiniz.

Bilgisayarım Üzerinde Flash Belleği Kontrol Etme

Video

Eski Sürümlerin Kurulumu

VirtualBoxYouTube VideoSlayt
5İzleGörüntüle
6İzleGörüntüle
7 (YENİ)İzle

Windows 7 ISO ve USB 3.0 Driver

Dosyaİndirme Linki
The USB 3.0 Driver for Windows 7 x64İndir
Windows 7 Ultimate SP1 EN 64-Bitİndir

Sonuç

Özetleyecek olursam, en yeni PC’nizde bile Oracle VM VirtualBox ile Windows 7 OS’u sorunsuzca kurabilirsiniz. Güncel cihazlar artık fiziksel makinelerde Windows 7’yi desteklenmese de, sanallaştırma yazılımlarını kullanabiliriz. VirtualBox gibi araçlar, eski işletim sistemlerini güvenle ve performanslı çalıştırmamıza olanak tanır.

Bu makalede bahsettiğim tüm adımları izleyerek, Windows 7 sanal makinesi oluşturabilirsiniz. Ayrıca, uyumluluk testleri yapabilir ve eski yazılımlarınızı kullanmayı deneyimleyebilirsiniz. Artı, eski işletim sistemleriyle deney yaparken sistem güvenliği çok önemlidir. Bu yüzden, sanal sisteminizi host’unuzdan bağımsız olarak çalıştırabilirsiniz.

5 Comments

Add a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir